Autor: 021

Novi Sad
09.06.2016.
19:31 > 06:47
Policija je prilikom kontrole apoteka u Novom Sadu zaplenila u jednoj apoteci 880 tabli lekova, koji nisu registrovani i čiji promet nije dozvoljen u Srbiji, saopšteno je danas iz novosadske Policijske uprave.
  • Andrea

    10.06.2016 09:28
    Lekovi
    Ne dao Bog da vama treba neki "crni lek", koji se kod nas ne proizvodi. Nekada je Jugoslavija bila drzava, gde si svaki lek mogao da nabavis. Posle raspada drzave, vladale su strasne nestasice, svega pa i lekova. Jos i sada, nekih lekova nema, naprimer Bivacin sprej, Enbecin sprej, zatim Vermox tablete, postoji sirup Mebendazol, ali ima gadan ukus, pa ga deca nece. Onda Edemid forte, tablete za izbacivanje vode, deset puta jace od Lasixa, bez kojih ne mogu teski srcani bolesnici. Pa Diazepam klizme, koje se daju deci koja su imala fras, ne dao Bog da vasem detetu ili unucetu treba. Pa Andaxin tablete, nekadasnji Meprobamat, koji se daje alkoholicarima, koji su u delirijumu. Znam inspektora, koji je ocu kupovao crne lekove, jer su mu trebali. Znam pacijenta koji je morao iz Grcke da nabavlja Persantin, jer mu je samo on odgovarao, alergican je na salicilate. Pa sta reci na nekadasnje silne nestasice Sintroma? Najmanje su tu krivi apotekari, oni samo nabavljaju ono sto im NAROD TRAZI, niko nece kupiti lek koji mu ne treba, a kada ti treba kupio bi i masnu sodu. Neka drzava legalno nabavi leove koji su narodu potrebni, pa nece biti sverca, neka leci SVU DECU, ZA KOJU MORA DA SE SKUPLJA NOVAC, DA BI OTISLI NA OPERACIJE. Svi cemo mi jednog dana izaci pred Boga i onda ce svako dobiti sta je zasluzio.
  • Dragan

    10.06.2016 08:34
    Komentar na "Činenice"
    Nema ništa gore od polupismenih ljudi skonih svetskim zaverama. Mada se u Srbiji u lekove i u fudbal svi razumeju.
  • apotekarka

    10.06.2016 08:10
    Ime apoteke?
    A koja je to Apoteka?
  • Farmaceut

    10.06.2016 08:06
    Jao Jojiću, jao Iris, odoše crnci, odoše table od 60% marže... Pa kako ih nije sramota tu da diraju?! Da diraju u najlepši deo posla, najsladju zaradu. :)
  • Nervirach

    10.06.2016 07:53
    Cinjenice, nisi bio u Decijoj bolnici. Tamo jedna stavja ne vazi. Ako ne pristanes na eksoerimentalni lek prete tuzbama i centrom za soc rad
  • Jaca

    10.06.2016 07:49
    mutno
    Prvo sto je cudno u ovoj vesti je upad policije u apoteku,drugo cudi da im je novi nacelnik poverovao u ovu pricu,covek je nov pa nije upucen u gradske tokove.
  • Mile

    10.06.2016 07:45
    para i burgija
    Znaci mafija jaca i u Novom Sadu,treba jedne pritisnuti kako bi se drugima stvorio prostor za nesmetan rad. Jel vi stvarno mislite da ovaj narod nema pojma sta se radi u ovom gradu i da smo svi naivni ko Pestanske sobarice.Pocistite prvo u svom dvoristu,operativce sto imaju privatne apoteke i one sto to pokrivaju,kako bi imali poverenja u vas rad.
  • Kiki

    09.06.2016 22:55
    A sta cemo sa homeopatskim lekovima? Da li su oni registrovani?
  • Činenice

    09.06.2016 22:04
    1. Svaki građanin treba da pročita Pravilnik o konstituisanju Agencije za lekove. Toplo preporučujem.
    Iz njega će saznati da je to PRIVATNA Agencija vlasništvo 4 čoveka, za koje ne znamo u kakvim su odnosima sa političarima.
    2. Agencija se finansira samo 50% iz Budžeta Srbije, ostatak moraju da ugovore sa belosvetskim farmaceutima.
    3. Iz Pravilnika ćete saznati, među poslednjim članovima, da se GARANTUJE samo trudnicama i deci ispod 15 godina da im se neće davati, čitaj poturati, eksperimentalni lekovi.
    4.Kao nagradu za predlaganje, čitaj poturanje, eksperimentalnih lekova, neki od lekara dobijaju nagrade u vidu laptopa ili nečeg vrednijeg, čitaj putovanja na simpozijum o lekovima. Takođe, kao nagradu neke apoteke, čitaj privatne, dobijaju određene poklone.
    5. Kakve dogovore i kakvo finansiranje PRIVATNA Agnecija za lekove postiže?
    Smatram da bi to moralo biti javno i transparentno.
    Ko je dozvolio ovakav rad, kako može privatna agencija da igra merodavnu ulogu i tobož štiti narod i na kraju - da imamo poverenje u privatno vlasništvo 4 čoveka?
    6. Kod mene Agencija ya lekove ima jednako poverenje kao i vlada Srbije.
  • /

    09.06.2016 20:28
    /
    Pera
    isto pitanje.
    imam u familiji nekoga ko lek dobija samo u te dve apoteke u gradu.
    sutra odmah trcim da proverim
  • Akcija protiv naroda

    09.06.2016 20:07
    Neko se sprema da ojadi narod, u ojađenom zdravstvu. I to pred očekivane ratne sukobe.
    Na primer, u bilo kojoj zemlji možete slobdono da kupite suplement u tabletama Kalijum jodida. Samo u Srbiji ne. Žele da nas maksimalo izlože zagađenju.
    Ali, kome ja pričam?
    Farmarošima, gradnomanijacima, silikonkama, kladioničarima, mladima koji pokušavaju da drsko odgovore onima koji imaju završene škole, kako je amerika zemlja snova?
    Svaki onaj koji je učestvovao u ovoj akciji, zapitaće se kasnije gde su završili ti lekovi.
    Šta koga briga šta ću ja da kupujem za svoje novce, ej?!!!
    Ni ovako ni onako neću ulaziti u to vaše Nazovi Zdravstvo.
  • Pera

    09.06.2016 19:42
    Da to nisu lekovi koji kod nas nisu registrovani pa su pacijenti u problemu jer nemaju odgovarajucu terapiju. Cuo sam da ima par apoteka u Novom Sadu u kojima se mogu naruciti lekovi iz Madjarske. Moji roditelji su tako mesec dana nabavljali lek koji je ocu bio potreban a nismo mogli sami da ga donesemo iz Madjarske.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna